Diverse information på det nya året 2024

Styrelsen vill först & främst ta tillfället i akt och önska alla medlemmar en God Fortsättning på 2024!

Sedan har vi lite ny och kort info om:

  • Hur slänger vi gamla julgranar i år
  • Inbrottsförsök på Jarlaplatsen

Hur slänger vi gamla julgranar i år?

Tidigare år har vi levererat en container där vi kunnat lägga våra uttjänta julgranar. I år har vi tyvärr inte denna möjlighet. Vi har ingen plats för en container p g a vårt pågående balkongprojekt.

Vi rekommenderar er att klippa/såga ned era julgranar och lägga dessa i mindre soppåsar i vårt restavfall.

Inbrottsförsök:

Vi har nu en ny pågående "våg" av försök till inbrott hos oss på Jarlaplatsen.

Var extra observanta på att endast kända personer som bor på Jarlaplatsen följer med er in via entrédörrarna, till soprummen och/eller garaget. Det har rapporterats exempel på att personer har varit och ryckt i lägenhetsdörrarna och om dessa ej är låsta kan man få obehöriga besökare i sin lägenheten även om man själv är hemma. Så vi rekommenderar att ni alltid låser dörren även om ni är hemma.

Vi har även haft en speciella påhälsningar i hus A, dels via entrédörren till Fhg 12 men även via byggnadshissen. Byggnadshissen har alarm direkt till polisen så där vände besökaren nästan omedelbart.

Besöket via entrédörren till Fhg 12 blev något längre och personerna var mycket välutrustade. Men den investering vi tidigare gjort med brytskydd inne i våra fastigheter har skyddat oss väl, så ingen skadegörelse eller ytterligare inbrott har ägt rum än så länge. Ärendet polisanmält med bilder. Styrelsen får nu fundera på om vi skall utöka brytskyddet på entrédörrarna.

 

Bästa Hälsningar

Styrelsen Jarlaplatsen