Information om Garantiprojektet Balkongglas

Projektarbetet med att byta samtliga balkongglas har nu pågått sedan mitten av oktober månad 2023 för hus A och kommer som tidigare informerats att startas upp för hus B innevarande vecka, för att sedan slutligen avslutas i hus C vid årets slut.

Styrelsen vill mot bakgrund av ett nyligen genomfört projektmöte med Skanska från i fredags (16/2) informera samtliga bostadsrättshavare i Brf Jarlaplatsen om den nuvarande projektstatusen samt ge er alla en feedback till det genomförda projektet så här långt.

Som bilagor nedan finner ni följande material:

1. Garantiprojekt - Status-/Lägesrapport (översiktlig info)

2. Reviderad tidsplan från Skanska (detaljer)

3. Rundad Balkongglas-design - 7 stycken foton (bilderna tagna 11/2)

De 3 första fotona är i anslutning mot fasaden, därefter 1 foto från mittdelen, sedan 2 foton som är i anslutning mot Balco-systemet, och slutligen 1 foto från ny glasdörrstopp uppe i taket).

Anslutningen av glasdörr mot fasaden: Denna nya lösning kommer att ge ett mindre luftinsläpp än det vi har haft vid fasaden tidigare (förhoppningsvis minimalt) samt minimera vatteninflödet på balkonggolvet.

Anslutningen av glasdörr mot Balco-systemet: Denna nya lösning är ännu ej helt på plats (endast prov/test), men det kommer att monteras en " bredare transparant gummilist" som träs över Balco-enheten´s glas (allt för att minimera vatteninflöde på balkonggolvet).